Budget coaching

HET OVERZICHT IN GELDZAKEN WEER TERUG

Soms kan er een plotselinge terugval in inkomen zijn door bijvoorbeeld ontslag, echtscheiding of geboorte. Of mensen maken vaak verkeerde keuzes als het om hun financiën gaat. In sommige gevallen kun je er iets aan doen maar soms overkomt het je gewoon.

 

Als het je niet meer lukt om deze plotselinge terugval in inkomsten te boven te komen kunnen er financiële problemen ontstaan.  Financiële zorgen kunnen voor meer problemen zorgen zoals spanningen binnen het gezin en problemen op uw werk. Het is van belang op actie te ondernemen zodat de problemen niet groter worden.

 

VDO Bewind kan u hierbij  helpen als budgetcoach. Samen met u stelt VDO Bewind een budgetplan op om de financiële situatie weer op orde te brengen. In dit plan staan, behalve inkomsten en uitgaven, ook de wensen van u voor het komende jaar en hoe deze gerealiseerd worden.

 

U zult dus gecoacht worden in je financiële beslissingen en leren zelf weer orde op zaken te stellen. U leert onder andere hoe je controle kan krijgen over je uitgaven en inkomsten en hoe je overzicht houdt. Met welke zaken dien je rekening te houden als je bepaalde uitgaven doet? Bij Budget coaching houdt u zelf het beheer over uw financiën.

 

Als budgetcoach zorgt VDO Bewind ervoor dat u het overzicht over geldzaken weer terug kunt krijgen.

VOORDELEN
BUDGET COACHING

VDO bewind helpt je met je persoonlijke administratie (rekeningen betalen, budgetplannen…) en het opstellen van een inventaris van je schulden. Je verzorgt zelf je betalingen en de uitvoering van het budgetplan.

Wij verzorgen geen betalingen en voeren het budgetplan niet uit. Als u de betalingen niet goed verzorgt en u volgt het budgetplan niet goed op, is dat uw eigen verantwoordelijkheid.

WAT KOST BUDGET COACHING?

Budget coaching kost geld. Maar vergeleken met rood staan, schulden en onverwachte bijkomende kosten, kost het u een heleboel minder. Bovendien leert u er veel van en dus hebt u sneller weer de controle over uw eigen geld.

Vergoedingen via werkgever

Vanaf 1 januari 2015 is iedere werkgever verplicht om werkkostenregeling toe te passen binnen de werkkostenregeling mag de werkgever maximaal 1,2 %van het totale fiscale loon besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers. Uw budgetcoachtraject kan dus onbelast vergoed kunnen worden door uw werkgever.

Een gesprek met een vertrouwenspersoon of de bedrijfsarts zou de eerste goede stap zijn. Financiële problemen geven veel stress ook op het werk en kunnen van invloed zijn op uw functioneren.. Misschien wil je werkgever om die redenen wel helpen bij de kosten van budget coachen.

 

Ook bestaat al langer de regeling dat een werknemer belast loon in mag ruilen voor onbelast loon, zoals bv een vergoeding voor een budgetcoachtraject deze regeling valt dan binnen de werkkostenregeling. Mocht er bij uw werkgever nog geen vergoeding opgenomen zijn voor budget coaching in de arbeidsvoorwaarden laat dat dan geen belemmering zijn. Stel u werkgever de vraag of er een vergoeding mogelijk is voor de kosten van budget coachen……want er bestaan mogelijkheden en regelingen voor!

 

Als er al sprake is van schulden en het lukt je niet meer om je uitgaven en inkomsten te regelen dan kun je een beroep doen op budgetbeheer.

Neem contact met ons op

    Top